Οι οράνιε πάλεψαν, ήθελαν να αποχαιρετήσουν το κοινό τους στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς με ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά μια άτυχη στιγμή στο 36ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση του Θώδειου.
Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι με πολύ άγχος, δυνατές μονομαχίες και ελάχιστες καλές στιγμές που μπορούν να χωρέσουν σε μια και μόνο παράγραφο, οι οράνιε παρατάχθηκαν με μια μόλις αλλαγή στο αρχικό τους σχήμα, πλην του τιμωρημένου Νικολάου.
Με το γνωστό πρόβλημα του τελευταίου διμήνου, οι οράνιε αγωνίζονται ουσιαστικά χωρίς καθαρό επιτελικό χαφ, τη θέση κάλυψε ο …πολυθεσίτης Κώστας Αποστολάκης (έχει αγωνιστεί στο δεξί και αριστερό άκρο της επίθεσης και της άμυνας στη φετινή σεζόν).
Οι οράνιε ξεκίνησαν δυνατά με τον Βασίλη Παπουτσή να αναγκάζει στο 4ο λεπτό τον Κραβαρίτη να πέσει και να εξουδετερώσει με γροθιές το δυνατό σουτ του μεσοεπιθετικού των γηπεδούχων.
Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν γρήγορα το παιχνίδι, το οποίο μετατράπηκε στη συνέχεια με μάχη κέντρου. Χωρίς να δημιουργήσουν καμία καθαρή ευκαιρία στο πρώτο μέρος, η τύχη τους χαμογέλασε στο 36ο λεπτό και πήραν το προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Ηλιόπουλου.
Ο Βιγιαφάνιε εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια στη μικρή περιοχή των οράνιε. Ο Ηλιόπουλος σήκωσε το αριστερό του πόδι για να προλάβει τη μπάλα, ο Διαμαντής προσπάθησε να διώξει με γροθιές με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί πόδι του επιθετικού των φιλοξενούμενων και να καταλήγει στα δίχτυα.
Το γκολ απελευθέρωσε τους φιλοξενούμενους από το άγχος, ανέβασαν την απόδοση τους έως το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια φάση.
Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο δυνατό. Οι φιλοξενούμενοι δεν ρίσκαραν, προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τους οράνιε και σε συνδυασμό με τις πολλές διακοπές λόγω καρτών και μικροτραυματισμών διαχειρίστηκαν με επιτυχία το ρυθμό του αγώνα.
Στο 55ο λεπτό, ο Γκαλίτσιος έδιωξε με κεφαλιά προ του Μάγγου μετά από φάουλ του Σιώκου, στο 56ο λεπτό η μπαλιά-τρύπα του Κωβαίου δεν θα φτάσει στον Νίκο Παπουτσή με τον Κραβαρίτη να βγαίνει και να μπλοκάρει.
Οι φιλοξενούμενοι με την είσοδο του Γέσιτς στο 61ο λεπτό έγιναν πιο επικίνδυνοι επιθετικά και προσπάθησαν να κρατήσουν ψηλά την άμυνα των οράνιε που άρχιζαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και να πιέζουν.
Στο 62ο λεπτό, είχαμε τη δεύτερη καλή στιγμή στο παιχνίδι (μετά το σουτ του Παπουτσή στο 4’). Ο Παναγιώτου έκανε το δυνατό συρτό γύρισμα από πλάγια, ο Διαμαντής έπεσε και απομάκρυνε με τη μπάλα να στρώνεται στον Αναστασάκο που πλάσαρε χλιαρά και τον Τσώκο με άνεση να εξουδετερώνει τον κίνδυνο.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή με το διαγώνιο πλασέ του Αναστασάκου στο 66ο λεπτό να φεύγει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Διαμαντή.
Οι οράνιε κυνήγησαν το γκολ , αλλά όλες οι προσπάθειες τους σταματούσαν στο ύψος της μεγάλης περιοχής και στον αμυντικό …τοίχο των φιλοξενούμενων.
Τίποτα δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα με την ομάδα της Σπάρτης να παίρνει την πολυπόθητη νίκη που της δίνει το εισιτήριο για τη Football League.
| Γ' Εθνική Κατηγορία - 25η Αγωνιστική | ||
| Κυριακή 24/04/2016 | Θώδειο Στάδιο | Θεατές: 2500 |
| Διαιτητής: Μανούρας Χρήστος | Βοηθοί: Φωτόπουλος Ανδρέας, Κωνσταντίνος Λεωνίδας | |
| Α.Ο Λουτράκι | 0 - 1 | Α.Ε Σπάρτη |
| Σκόρερς | ||
| Ηλιόπουλος (36') | ||
| Αρχικές ενδεκάδες | ||
| Διαμαντής | Κραβαρίτης | |
| Χουστουλάκης | Σιώπης | |
| Τσώκος | Παναγιώτου | |
| Σιώκος | Γκαλίτσιος | |
| Μαυρέλης | Παρασκευαϊδης | |
| Παπουτσής Νίκος | Κατσίκης | |
| Παπουτσής Βασίλης | Κοιλιάρας | |
| Μάγγος | Οικονομόπουλος | |
| Κωβαίος | Αναστασάκος | |
| Παπαναστασίου | Βιγιαφάνιε | |
| Αποστολάκης | Ηλιόπουλος | |
| Αναπληρωματικοί | ||
| Πετρίδης | Αναστασόπουλος | |
| Λέκκας | Μπιταξής | |
| Σελμανάι | Δημολιός | |
| Παναγιωτόπουλος | Τσέλιος | |
| Παναγόπουλος | Γέσιτς | |
| Χατζηστάμου | Χαλίλι | |
| Νώτης | Κρεββατάς | |
| Αλλαγές | ||
| Χατζηστάμου-> Παπουτσής Β. (57') | Γέσιτς -> Βιγιαφάνιε (61') | |
| Παναγόπουλος -> Αποστολάκης (77') | Μπιταξής -> Κατσίκης (67') | |
| Αναστασόπουλος -> Ηλιόπουλος (87') | ||
| Κίτρινες κάρτες | ||
| Μάγγος (13') | Κατσίκης (46') | |
| Χουστουλάκης (19') | Γκαλίτσιος (51') | |
| Μαυρέλης (37') | Οικονομόπουλος (72') | |
| Παπουτσής Β. (45') | Ηλιόπουλος (75') | |
| Σιώκος (48') | Μπιταξής (80') | |
| Κόκκινες κάρτες | ||
| Σιώκος (91') | Οικονομόπουλος (92') | |

